Scroll to top
en ro

Traductoare de scurgere Coriolis

Debitmetrele Coriolis

Debitmetrele Coriolis sunt utilizate la măsurarea debitelor lichidelor și gazelor. Pe lângă debitul masic, debitmetrele cu efect Coriolis oferă informații despre densitatea, fracția și temperatura agentului.

Avantajele debitmetrului coriolis sunt foarte evidente, și nu reprezintă o surpriză faptul că principiul după care lucrează este folosit într-o largă varietate de sectoare industriale incluzând industria farmaceutică,  chimică și petrochimică, ulei și gaze,  alimentară și de altfel și in industria aplicațiilor de transfer.

Există 2 configurații de bază ale debitmetrelor coriolis: cele cu tub curbat și cele cu tub drept. Animația reprezintă un design de debitmetru existent. Scopul animației este de a ne ilustra principiul de funcționare și de a ne arăta conexiunea lui cu rotația.
Fluidul este pompat prin debitmetru. Unde există debit, tubul se răsucește încet. Brațul prin care trece fluidul, departe de axa de rotație, trebuie să exercite o forță pe fluid pentru a-i crește momentul unghiular, astfel ca tubul se îndoaie înapoi. Brațul prin care fluidul este împins înapoi spre axa de rotație trebuie să exercite o forță către fluid pentru a-i  micșora momentul unghiular astfel ca, brațul prin care trece lichidul se va îndoi înainte.
Virtual toate fluide le pot fi măsurate: agenți de curățare și solvenți, combustibili, uleiuri vegetabile, grăsimi animale, latex, uleiuri siliconice, alcool, pastă de dinți, oțet, ketchup, gaze, gaze lichefiate, etc.

Fig .1 Traductor de presiune diferentiala

Traductoare de presiune diferentiala

Capacitatea de a măsura mai multe variabile de proces, toate în același timp deschide în același timp arii noi de aplicații. Debitul, densitatea și temperatura (variabilele principale care trebuiesc măsurate) pot fi folosite pentru a deriva alte variabile, cum ar fi: volumul, componentele solide din agent, concentrații și funcții complexe de densitate.

Avantaje:
Traductoarele de presiune diferențială pot fi instalate direct pe rezervor fără a fi nevoie golirea lui.

Dezavantaje:
Traductoarele de presiune diferențială pot fi afectați de schimbarea densității lichidului care sunt rezultatul schimbării temperaturii sau lichidului în sine. Aceste schimbări trebuiesc compensate întotdeauna dacă se dorește o acuratețe mai bună.
Aceste traductoare sunt folositoare în aplicațiile cu lichide pure.
Necesită două intrări la rezervor; una apropiată la fundul rezervorului unde de obicei apar majoritatea problemelor.
Ele nu pot fi folosite în cazul lichidelor ale căror solidificare crește odată cu creșterea concentrației. Este nevoie și de un al doilea traductor pentru a măsura densitatea lichidului pentru compensare.

Documente pentru descărcare: