Scroll to top
en ro

Traductor de scurgere ultrasonic

Debitmetru ultrasonic
Un debitmetru ultrasonic este un tip de debitmetru care măsoară viteza unui lichid sau gaz (fluid), folosind principiul ultrasunetelor. Folosind traductoarele ultrasonice, debitmetrul poate măsura viteza medie de-a lungul traiectoriei unei unde ultrasonice emise. Acest lucru este posibil prin estimarea diferenței de timp de tranzit dintre pulsurile de unde ultrasonice care se propagă contrar sensului de curgere al lichidului.

Debitmetrele ultrasonice sunt afectate de temepratura, densitatea și vâscozitatea fluidului. Ele nu sunt scumpe de utilizat și de întreținut, deoarece nu conțin părți mobile, spre deosebire de debitmetrele mecanice.

Traductor_de_scurgere_ultrasonic1

Există de asemenea și debitmetre ce pot măsura debitul de fluid într-un canal deschis. Acest tip de debitmetru este compus dintr-un traductor de nivel ultrasonic și un canal calibrat Parshall.

Canalul calibrat Parshall este disponibil în mai multe mărimi, cu diferite domenii de măsurare, și care pot acoperi o gamă cât mai largă de utilizare. Domeniul de măsură ce se poate măsura cu canalele calibrate este între 1mc/h si 6627 mc/h. Montarea unui astfel de canal nu este dificilă, și nu necesită o pregătire specială. La alegerea locului de montare a canalului, se ia în considerare asigurarea scurgerii laminare. Măsurare de debit cu ajutorul canalului Parshall în conducte închise se poate face numai dacă, conducta nu este plină, de exemplu în conducta gravitațională cu apă uzată. Pentru montarea canalului Parshall se va construi un canal de măsură.

Prosonic Flow 92-25 001

Nivelul apei crește prin urmarea presiunii hidraulice create de îngustarea canalului. Această schimbare de nivel este proportională cu viteza apei și cu debitul trecut prin canalul Parshall.
Schimbarea nivelului este măsurată cu un traductor de nivel, iar datele măsurate sunt transmise prin linia de comunicație la controller.

Documente pentru descărcare: