Scroll to top
en ro

Traductoare de scurgere cu presiune diferențială

Traductor de nivel de presiune diferentiala

Aplicațiile tipice sunt în instalațiile industriale  pentru aplicații pe gaze sau în laboratoare și pentru aparatura medicală, unde mediul de măsurare este aerul instrumental sau gaze neconductoare și necorozive.

Fig.1 Traductor de presiune diferențială

Traductoarele convertesc presiunea de măsurare într-un semnal electric unificat, proporțional cu valoarea presiunii  măsurate. Elementul de sesizare a presiunii este un sensor capacitiv de tip diferențial.
De fapt echipamentul nu măsoară direct nivelul lichidului, ci măsoară presiunea generată de cantitatea de lichid prin intermediul unei membrane din interiorul senzorului.
Apoi blocul electronic din adaptor convertește proporțional acest semnal în nivel care este disponibil la ieșire ca semnal unificat 4…20mA.

Fig .1 Traductor de presiune diferențială

Avantaje:
Traductoarele de presiune diferențială pot fi instalate direct pe rezervor fără a fi nevoie golirea lui.

Dezavantaje:
Traductoarele de presiune diferențială pot fi afectați de schimbarea densității lichidului care sunt rezultatul schimbării temperaturii sau lichidului în sine. Aceste schimbări trebuiesc compensate întotdeauna dacă se dorește o acuratețe mai bună.
Aceste traductoare sunt folositoare în aplicațiile cu lichide pure.
Necesită două intrări la rezervor; una apropiată la fundul rezervorului unde de obicei apar majoritatea problemelor.
Ele nu pot fi folosite în cazul lichidelor ale căror solidificare crește odată cu creșterea concentrației. Este nevoie și de un al doilea traductor pentru a măsura densitatea lichidului pentru compensare.

Documente pentru descărcare: