Scroll to top
en ro

Relee de monitorizare

releu monitorizare

Supravegherea tensiunii minime, relativ la potențialul conductorului neutru, în sisteme trifazate este realizat cu ajutorul releului de monitorizare pe  toate cele 3 faze ale unei rețele trifazate. Când releul este alimentat LED-ul verde se va aprinde.

Tensiunea de prag US este ajustabilă continuu, cu ajutorul unui potențiometru, între valorile 160V si 240V. Histerezisul este fixat în jurul valorii de 5% din US. Releul poate supraveghea oricâte faze (max. 3). Intrările neutilizate se vor conecta la potențialul fazei supravegheate, dacă nu se procedează astfel releul va semnaliza eroare. La revenirea tensiunilor releul va fi din nou anclanșat. Nu este nevoie de o sursă de tensiune auxiliară, deoarece sursa de alimentare este chiar sursa ce trebuie supravegheată.

Supravegherea tensiunii în sisteme trifazate pentru:

  1. Dispariția tensiunii pe o fazã;
  2. Succesiune incorectã a fazelor;
  3. Asimetrie;

Supravegherea temperaturii unui motor cu ajutorul unor termistori (PTC) integrați în înfãșurările motoarelor. Când releul este alimentat acesta va declanșa și LED-ul verde se va aprinde. Dacă rezistența cumulată este >3,3kΩ +10% (defect) releul va declanșa și LED-ul roșu se va aprinde. Bobina releului nu va putea fi alimentată din nou decât dacă rezistența cumulată va fi <1,8 kΩ (temperatura normală în motor) și butonul de reset este apăsat sau este întreruptă alimentarea. Până la maximum 6 termistori PTC pot fi conectați la bornele releului.

Suprevegherea de nivel pentru a supraveghea nivelul maxim sau minim al unor lichide sau pentru controlul umplerii sau golirii unor recipiente depinzând de poziția comutatoarelor de tip switch aflate pe partea frontală a aparatului. Sensibilitatea poate fi ajustată continuu între valorile 5-100 kΩ prin intermediul potențiometrului de min/max. Sonda de masă poate fi conectată la un recipient conductor conectat la masă.

Documente pentru descărcare