Scroll to top
en ro

Filtre EMC

În apropierea dispozitivelor electronice și a sistemelor de control, se află adesea echipament de putre înaltă și alimentare. În aceste condiții este posibil ca circuitele electronice să fie afectate de componente electrice într-un mod în care pot afecta buna funcționare a echipamentelor. Aceste interferențe sunt cauzate de probleme de alimentare, distorsiuni de armonice și de tensiuni tranzitorii.

Interferențele purtate de cabluri pot fi divizate în doua grupe: asimetrice și simetrice.

Interferențele simetrice apar pe firul de fază ce are ca referință firul de nul. Trecerea interferențelor de la și înspre victima da naștere unei diferențe de potențial, care pot fi reduse de conectarea unui capacitor.

Interferentele asimetrice. Aceste interferente au ca referință pământul. Ele apar pe firul de fază și pe firul de nul, amândouă având ca referință firul de împământare. Prin implantarea unui capacitor înaintea unei potențiale victime, interferențele pot fi reduse semnificativ.

În realitate un mix al celor doua tipuri de interferențe vor fi întâlnite.

Filtrele sunt folosite pentru a atenua interferențele conduse fără a afecta sursa. Aceste filtre atenuează efectiv interferențele ce vin din exterior care pot afecta echipamentul sensibil cât și interferențele ce ies din sistem de la echipament, care pot intra în sistemul de alimentare.

Documente pentru descărcare: