Supresoare Murrelektronik!

Vârfurile de tensiune sunt o grea încercare pentru maşini şi instalaţii. Când vine vorba de a evita deteriorarea echipamentelor, supresoarele Murrelektronik sunt răspunsul: cresc durata de viaţă a componentelor electronice, electrice şi sunt compatibile EMC pentru sisteme, maşini şi echipamente.
suppressor_murrCând sarcinile inductive, cum ar fi motoarele, bobinele contactoarelor, sau a electroventilelor sunt oprite, osciloscopul va arăta destul de frecvent vârfuri de tensiune de pâna la mai mulţi kV. Aceste efecte nu sunt doar enervante dar sunt şi costisitoare, ele scurtînd durata de viaţa a releelor, cauzeaza un numar mare de scurtcircuite în motoare, interfereaza cu procesele de control si distrug contactoarele. Acest lucru însemnând costuri mai mari cu marterialele de întreţinere. Toate aceste probleme pot fi evitate cu uşurinţă!
Supresoarele Murrelektronik sunt soluţia fiabilă: limiteaza considerabil vârfurile de tensiune - mai ales atunci când sunt instalate aproape de sursa de interferenţă. Durata de viaţa a contactelor şi înfaşurărilor este crescută, costurile de operare şi întreţinere sunt reduse. Specialiştii în mentenanţă apreciază fiabilitatea operaţională crescută, disponibilitatea sistemului şi creşterea productivitaţii. Small Part - Big Performance!
Modulele supresoare Murrelektronik sunt utilizate cu succes, deoarece Murrelektronik colaborează îndeaproape cu producatorii de motoare, contactoare şi electroventile.

Supresoare pentru contactoare

suppressor_murrMurrelektronik oferă soluţii personalizate pentru aparatură de producţie ABB, General Electric, Moeller / Eaton, Rockwell, Schneider Electric, Siemens, etc. Modulele supresoare limitează vârfurile de tensiune la un nivel optim, acestea fiind adaptate la capacitatea bobinei, multe contactoare având supresoarele integrate în carcasă. Cele mai recente exemple sunt modulele supresoare produse pentru noua generaţie de contactori Sirius de la Siemens. Desigur, exista, de asemenea supresoare universale disponibile, care sunt potrivite pentru alte sarcini inductive. Se pot monta pe sina DIN lânga contactoare, relee, frâne, etc; sunt lipite sau fixe, cu cabluri incluse în funcţie de aplicaţie.

suppressor_murr

Supresoare pentru motoare

Utilizarea modulelor supresoare reduce numărul de vârfuri de tensiune cauzate atunci când motoarele sunt oprite, astfel durata de viaţa a motorului va creste. În plus, supresoarele pentru motor - la fel ca toate celelalte supresoare - ajută la respectarea directivelor EMC pentru utilaje şi sisteme. De exemplu la pompe, ventilatoare, compresoare – aceste module supresoare previn efectele negative de impact în reţele vecine a comunicaţiilor, a sistemelor de siguranţă.

Supresoare pentru electroventile

suppressor_murrExista două modalitaţi de a limita vârfurile de tensiune, provocate la închiderea bobinelor electroventilelor . O modalitate este să utilizaţi supresoarele care sunt instalate între bobina si conector. Acestea sunt deosebit de eficiente atunci când sunt introduse la sursa de interferenţă şi sunt excelente atunci când vârfurile de foarte înaltă tensiune trebuiesc suprimate. A doua modalitate este să utilizaţi conectori pentru electroventile cu supresoare integrate - aceasta este o metoda practică fără muncă de instalare suplimentara.

Înapoi

You are here