Microsonic - Senzori Ultrasonici

ElMicrosonicectromatic-Systems va ofera o gama diversificata de senzori ultrasonici de foarte buna calitate marca Microsonic.

Pricipiul de functionare al senzorilor ultrasonici consta in emiterea de impulsuri sonore scurte, de inalta frecventa, la intervale de timp regulate. Aceste unde se propaga in aer cu viteza sunetului. Daca lovesc un obiect, ele sunt reflectate inapoi ca semnal de ecou catre senzor. Senzorul apoi calculeaza distanta facand diferenta de timp dintre semnalul emis şi ecoul primit. Distanta pana la obiect este determinata masurand timpul parcurs de unda si nu de intensitatea sunetului. Orice material care reflecta sunetul poate fi detectat, neexistand probleme nici in a detecta materiale transparente sau folii.

Tipurile de senzori ultrasonici Microsonic:

image299

  • Senzori ultrasonici de tip reflexiv;
  • Senzori ultrasonici de tip fereastra;
  • Senzori ultrasonici de tip bariera reflexiva;
  • Senzori ultrasonici cu iesire analogica;
  • Senzori ultrasonici de margine;
  • Senzori ultrasonici de control multistrat;

Senzori ultrasonici de tip reflexiv

Reprezinta metoda clasica de detectie. Prin aceasta metoda contactul este activat, imediat ce obiectul este localizat în aria de detecţie presetată.

Senzori Ultrasonici de tip refelexiv

Senzori ultrasonici de tip fereastra

Prin acest mod contactul este activat, cand obiectul este localizat intr-o fereastra (zona) definita prin doua limite. Acest mod poate fi folosit pentru a monitoriza, de exemplu, marimea sticlelor de pe o banda rulanta (sticlele mai mari sau mai mici pot fi inlaturate). Contactul se activeaza in momentul in care obiectul depaseste limitele definite.

Senzori ultrasonici de tip reflexiv

Senzori ultrasonici de tip bariera reflexiva

In acest mod se seteaza o fereastra, definita de doua limite, in care se introduce un reflector. Orice reflector, de exemplu si o foaie de metal. Contactul se activeaza in momentul in care obiectul de detectat acopera reflectorul. Acest mod de detectie este adecvat pentru a detecta materiale spumoase sau alte materiale ce au suprafete neregulate.

Senzori ultrasonici de tip bariera reflexiva

Senzori ultrasonici cu iesire analogica

Acesti senzori transmit masuratoarea ca o tensiune proporţionala (0-10V) sau curent (4...20mA). Pentru senzorii cu iesire analogica se poate seta: fereastra apropiata si cea indepartata si respectiv caracteristica lor daca este crescatoare sau descrescatoare. In functie de tipul senzorului si marimea ferestrei, rezolutia se încadrează undeva între 0,025 şi 0,36 mm.

Senzori ultrasonici cu iesire analogica

Senzori ultrasonici de margine

Au o constructie de tip furca si au un principiu asemanator cu senzorii de tip bariera. Sunt folositi pentru monitorizarea de tipar si emit semnal analogic de 0-10V sau 4...20mA.

Senzori ultrasonici de margine

Senzori ultrasonici de control multistrat

Metoda de functionare este asemanatoare cu barierele uni-directionale si detecteaza una sau mai multe straturi de obiecte care se suprapun din greseala. Sistemul de emitator-receptor poate detecta: foi, filme, carton sau coli subtiri de metal. Iesirile de semnal sunt valabile pentru a indica straturile multiple sau lipsa obiecteleor de detectat.

Senzori ultrasonici de control multistrat

Citeste si: Aplicatii cu senzori ultrasonici de la Microsonic

You are here